MagyarEnglish

Képgaléria

 

Szavazás

Honnan hallott a Kenyérváróról?

Ismerősömtől, családtagomtól hallottam - 14.7%
Plakáton, szórólapon olvastam - 9.2%
Helyi tv képújságján olvastam - 6.4%
Helyi tv-ben láttam - 9.2%
Helyi újságban olvastam - 4.6%
Délmagyarországban olvastam - 9.2%
Rádióban hallottam - 8.3%
Interneten olvastam - 11.9%
Hirdetőtáblán láttam - 0.9%
Egyéb - 25.7%

Összes szavazat: 109
The voting for this poll has ended on: 15 ápr. 2012 - 00:00

Szavazás

Ismeri Ön a Kenyérvárót, a mórahalmi Fenntartható Fejlődés Házát?

Igen - 85.2%
Nem - 14.8%

Összes szavazat: 162
The voting for this poll has ended on: 26 okt. 2011 - 00:00

Szavazás

Előnyben részesítené vásárláskor a Homokháti termékeket, ha azok megkülönböztető jellel (Védjeggyel) lennének megjelölve?

igen, jó ötletnek tartom - 66%
nem, anélkül is tudom melyik a helyi termék - 4.3%
nem tartom fontosnak - 6.2%
mindegy, nálam az ár számít - 11.5%
mindegy, nálam a minőség számít - 5.3%
talán igen - 6.7%

Összes szavazat: 209
The voting for this poll has ended on: 21 jún. 2011 - 00:00

GY.I.K.

Keresés

 

Rólunk írták
Délmagyarország -Termelői nap

Termelői nap

Mórahalom - Kedden termelői napot szervez a Móra-Tourist Nonprofit Kft. a Homokháti Portéka védjegy használatát első körben elnyert homokháti termelők részére.

MUNKATÁRSUNKTÓL - DÉLMAGYARORSZÁG NAPILAP - 2014.03.24. 10:07


http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/termeloi_nap/2375113/

 
Gyűlnek a Homokháti Portékák

Gyűlnek a Homokháti Portékák

Közös termékvédjeggyel fogják össze a térségben termelt árukat

Sikerrel kezdődött meg a Homokháti Portéka termékvédjegy használatára jogosult termelők felkeresése. A Homokháti Önkormányzatok Kistérségi Területfejlesztési Egyesülete a védjegy leendő tulajdonosait fogja össze a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz benyújtott sikeres pályázata keretében.

 

A jelenleg zajló minőségbiztosítási eljárás eredményeként közel harminc termelő válhat jogosulttá a Homokháti Portéka védjegy használatára. A termékvédjegy célja, hogy összefogja a Duna-Tisza-közi Homokhátság településeinek azon termelőit, jogi- és magánszemélyeit, akik kiváló minőségű termékeket állítanak elő a Homokhátság területén, és hozzájárulnak a térség hagyományainak megőrzéséhez, továbbfejlesztéséhez.

A termelők a Portéka védjegy logójának használatával a fogyasztók számára is jól látható módon hívhatják fel magukra a figyelmet, és tűnhetnek ki a boltok polcain, mint helyi előállítású, kiváló termékek. A védjegy célja így az egészséges életmód támogatása is olyan termékek előtérbe helyezésével, amelyek természetes alapanyagokból és környezetbarát technológiával készülnek.

A védjegytulajdonos Mórahalom Városi Önkormányzat célja, hogy a Homokhátságon előállított extra minőségű termékeket megkülönböztesse a piaci termékkínálatban. Ezáltal a Homokhátságról származó élelmiszerek fogyasztását ösztönözze a homokhátsági eredet igazolásával. A jogtulajdonos lehetőséget biztosít a védjegy használójának a védjegy marketingeszközként való megjelenítésére, minőségi megkülönböztetésre. A védjegyes termékekről marketing kiadvány készül majd, a termelők rendezvényeken népszerűsíthetik termékeiket, és további értékesítési lehetőségeket is terveznek biztosítani számukra.

 

A védjegy további célja, hogy a tulajdonosainak figyelmét ráirányítása a minőségfejlesztésre, a korszerű termelési technológiák hatékony bevezetésére. A most zajló projektben a termelők ingyenes minőségbiztosítási felmérésben és naprakész tanácsadásban részesülnek, ezzel is segítve fejlődésüket.

További információ kérhető a minősítési eljárást végző szakmai partnertől: Móra-Tourist Nonprofit Kft., Mórahalom, Tömörkény u. 3. Tel. 62/660-710

 

Papp Renáta

 
Délmagyarország – 2011. 02. 23.

Megnyílt a Kenyérváró felső szintje

Az elmúlt hét végén megnyitották a Kenyérváró felső szintjét is Mórahalmon.

Bővebben...

 
Rádió88 – 2010. 12. 20.

„Homokháti Portéka” védjeggyel ellátott termékek kaphatók januártól Mórahalmon

Tovább fejlesztik a „Kenyérváró” fantázianévre hallgató homokháti termékek üzletházát Mórahalmon.

Bővebben...

 
Délmagyarország – 2010. 12. 01

Hagyományőrzés Mórahalmon

A már nevében is hagyományőrző mórahalmi Kenyérváró a térségi termelőket, vállalkozókat segíti hozzá ahhoz, hogy helyben értékesíthessék portékáikat.

Bővebben...

 
Mórahalom város honlapja – 2010. 12. 01.
Hagyományőrzés Mórahalmon

Mórahalom - A már nevében is hagyományőrző mórahalmi Kenyérváró a térségi termelőket, vállalkozókat segíti hozzá ahhoz, hogy helyben értékesíthessék portékáikat.

Bővebben...

 
Délmagyarország - 2010.11.29.

Átadták a mórahalmi Kenyérvárót

A Homokhát szinte valamennyi terméke – tej, pékáru, friss zöldség, gyümölcs, szárazáru, savanyúság – megtalálható a mórahalmi Kenyérváróban, amelyet szombaton adott át Nógrádi Zoltán polgármester.

Bővebben...

 
Mórahalom város honlapja – 2010.11.29.
Felavatták a Kenyérvárót Mórahalmon

Mórahalom - Átadták a mórahalmi Kenyérvárót szombaton. A piacként üzemelő háromszintes épület a helyi kistermelők termékeit kínálja a településen.

Bővebben...

 
Rádió88 – 2010. 11. 27

Megnyílt a homokháti portékák üzletháza Mórahalmon

Homokháti portékák üzletháza nyílt Mórahalmon. A több mint 200 milliós beruházás a helyi termelők, vállalkozások versenyképességét segíti úgy, hogy helyben értékesíthetik termékeiket.

Bővebben...

 
SzegedMa - 2010.11.27.

Felavatták a Kenyérvárót Mórahalmon

Átadták a mórahalmi Kenyérvárót szombaton; a piacként üzemelő háromszintes épület a helyi kistermelők termékeit kínálja a dél-alföldi településen.

Bővebben...

 
Rádió88.hu – 2010. 11. 26

Homokháti portékák üzletháza nyílik szombaton Mórahalmon.

A több mint 200 milliós beruházás a helyi termelők, vállalkozások versenyképességét segíti úgy, hogy helyben értékesíthetik termékeiket.

Bővebben...

 
Délmagyarország – 2010.06.30.

Homokháti szörp és hús a fejlődés házából

Mórahalom - Termálvízzel fűtik, homokháti terményekkel töltik meg a mórahalmi Fenntartható Fejlődés Házát, amely 210 millió forintos beruházásból, az Unió támogatásával készül el nyár végére.

Bővebben...

 
Délmagyarország – 2010.03.27.

Hungarikumkóstoló

Mórahalom - Helyi értékek, hungarikumok címmel rendez konferenciát ma délután fél 3-tól a mórahalmi Aranyszöm Rendezvényházban a megyei önkormányzat.

Bővebben...

 
Rádió 88 – 2010.03.26.

Egy speciális önfenntartó és helyi termékeket bemutató ház épül Mórahalmon

A speciális tanyai ízvilágot képviselik majd azok a boltok, melyek várhatóan augusztusban nyitják meg kapuikat az úgynevezett Mórahalmi Fenntartható Fejlődés Házában.

Bővebben...

 
Mórahalom Város honlapja – 2009. 09.28.

Alapkőletétel Mórahalmon

Mórahalom - A kistérség helyi termelői által előállított termékeknek biztosít majd nagyobb teret a környezettudatos életmód közvetítését szolgáló mórahalmi Fenntartható Fejlődés Háza, amelynek alapkövét tegnap tették le.

Bővebben...

 
Gazdakör – 2009.09.26.

A Fenntartható Fejlődés Háza épül Mórahalmon

A kistérség helyi termelői által előállított termékeknek biztosít majd nagyobb teret a környezettudatos életmód közvetítését szolgáló, mórahalmi Fenntartható Fejlődés Háza; a 210 millió forintos beruházás 2011 márciusára készül el - hangzott el a projekt alapkőletételén.

Bővebben...

 
Délmagyarország – 2009.09.26.

Alapkőletétel Mórahalmon

Mórahalom - A kistérség helyi termelői által előállított termékeknek biztosít majd nagyobb teret a környezettudatos életmód közvetítését szolgáló mórahalmi Fenntartható Fejlődés Háza, amelynek alapkövét tegnap tették le.

Bővebben...

 
Index – 2009.09.25.

Épül a Fenntartható Fejlődés Háza Mórahalmon

A kistérség helyi termelői által előállított termékeknek biztosít majd nagyobb teret a környezettudatos életmód közvetítését szolgáló, mórahalmi Fenntartható Fejlődés Háza; a 210 millió forintos beruházás 2011 márciusára készül el,hangzott el a projekt alapkőletételén.

Bővebben...

 
Magyar Nemzet Online – 2009.09.25.

A fenntartható fejlődés háza épül Mórahalmon

A kistérség helyi termelői által előállított termékeknek biztosít majd nagyobb teret a környezettudatos életmód közvetítését szolgáló, mórahalmi Fenntartható Fejlődés Háza; a 210 millió forintos beruházás 2011 márciusára készül el – hangzott el a projekt alapkőletételén.

Bővebben...

 
Rádió 7, Promenád – 2009.09.23.

Fenntartható Fejlődés Háza épül Mórahalmon

A kistérség helyi termelői által előállított termékeknek biztosít majd nagyobb teret a környezettudatos életmód közvetítését szolgáló, mórahalmi Fenntartható Fejlődés Háza.

Bővebben...