MagyarEnglish
Rólunk írták
Délmagyarország -Termelői nap

Termelői nap

Mórahalom - Kedden termelői napot szervez a Móra-Tourist Nonprofit Kft. a Homokháti Portéka védjegy használatát első körben elnyert homokháti termelők részére.

MUNKATÁRSUNKTÓL - DÉLMAGYARORSZÁG NAPILAP - 2014.03.24. 10:07


http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/termeloi_nap/2375113/

 
Gyűlnek a Homokháti Portékák

Gyűlnek a Homokháti Portékák

Közös termékvédjeggyel fogják össze a térségben termelt árukat

Sikerrel kezdődött meg a Homokháti Portéka termékvédjegy használatára jogosult termelők felkeresése. A Homokháti Önkormányzatok Kistérségi Területfejlesztési Egyesülete a védjegy leendő tulajdonosait fogja össze a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz benyújtott sikeres pályázata keretében.

 

A jelenleg zajló minőségbiztosítási eljárás eredményeként közel harminc termelő válhat jogosulttá a Homokháti Portéka védjegy használatára. A termékvédjegy célja, hogy összefogja a Duna-Tisza-közi Homokhátság településeinek azon termelőit, jogi- és magánszemélyeit, akik kiváló minőségű termékeket állítanak elő a Homokhátság területén, és hozzájárulnak a térség hagyományainak megőrzéséhez, továbbfejlesztéséhez.

A termelők a Portéka védjegy logójának használatával a fogyasztók számára is jól látható módon hívhatják fel magukra a figyelmet, és tűnhetnek ki a boltok polcain, mint helyi előállítású, kiváló termékek. A védjegy célja így az egészséges életmód támogatása is olyan termékek előtérbe helyezésével, amelyek természetes alapanyagokból és környezetbarát technológiával készülnek.

A védjegytulajdonos Mórahalom Városi Önkormányzat célja, hogy a Homokhátságon előállított extra minőségű termékeket megkülönböztesse a piaci termékkínálatban. Ezáltal a Homokhátságról származó élelmiszerek fogyasztását ösztönözze a homokhátsági eredet igazolásával. A jogtulajdonos lehetőséget biztosít a védjegy használójának a védjegy marketingeszközként való megjelenítésére, minőségi megkülönböztetésre. A védjegyes termékekről marketing kiadvány készül majd, a termelők rendezvényeken népszerűsíthetik termékeiket, és további értékesítési lehetőségeket is terveznek biztosítani számukra.

 

A védjegy további célja, hogy a tulajdonosainak figyelmét ráirányítása a minőségfejlesztésre, a korszerű termelési technológiák hatékony bevezetésére. A most zajló projektben a termelők ingyenes minőségbiztosítási felmérésben és naprakész tanácsadásban részesülnek, ezzel is segítve fejlődésüket.

További információ kérhető a minősítési eljárást végző szakmai partnertől: Móra-Tourist Nonprofit Kft., Mórahalom, Tömörkény u. 3. Tel. 62/660-710

 

Papp Renáta

 
Délmagyarország – 2011. 02. 23.

The upper floor of Kenyérváró opened

The upper floor of Kenyérváró opened last week

Read more...

 
Rádió88 – 2010. 12. 20.

„Homokháti Portéka” védjeggyel ellátott termékek kaphatók januártól Mórahalmon

Tovább fejlesztik a „Kenyérváró” fantázianévre hallgató homokháti termékek üzletházát Mórahalmon.

Bővebben...

 
Délmagyarország – 2010. 12. 01

Keeping traditions alive in Mórahalom

Kenyérváró helps local producers and entrepreneurs to sell their products

Read more...

 
Mórahalom város honlapja – 2010. 12. 01.
Hagyományőrzés Mórahalmon

Mórahalom - A már nevében is hagyományőrző mórahalmi Kenyérváró a térségi termelőket, vállalkozókat segíti hozzá ahhoz, hogy helyben értékesíthessék portékáikat.

Bővebben...

 
Délmagyarország - 2010.11.29.

Kenyérváró opened in Mórahalom

Most of the products of the Homokhát Sub-region can be found in Kenyérváró: milk, baked products, fresh vegetables, fruits, dry goods and pickles. It was handed over by Nógrádi Zoltán, the Mayor of Mórahalom

Read more...

 
Mórahalom város honlapja – 2010.11.29.
Felavatták a Kenyérvárót Mórahalmon

Mórahalom - Átadták a mórahalmi Kenyérvárót szombaton. A piacként üzemelő háromszintes épület a helyi kistermelők termékeit kínálja a településen.

Bővebben...

 
Rádió88 – 2010. 11. 27

Megnyílt a homokháti portékák üzletháza Mórahalmon

Homokháti portékák üzletháza nyílt Mórahalmon. A több mint 200 milliós beruházás a helyi termelők, vállalkozások versenyképességét segíti úgy, hogy helyben értékesíthetik termékeiket.

Bővebben...

 
SzegedMa - 2010.11.27.

Kenyérváró was inaugurated in Mórahalom

Kenyérváró was handed over on Saturday. The three-storey building functions as a market and it offers the products of local people.

Read more...

 
Rádió88.hu – 2010. 11. 26

Homokháti portékák üzletháza nyílik szombaton Mórahalmon.

A több mint 200 milliós beruházás a helyi termelők, vállalkozások versenyképességét segíti úgy, hogy helyben értékesíthetik termékeiket.

Bővebben...

 
Délmagyarország – 2010.06.30.

Kenyérváró – which is a 210 million euro investment – will be filled up with products of the Homokhát sub-region. It will be ready till the end of summer.

Read more...

 
Délmagyarország – 2010.03.27.

A conference is organized by the County Municipality in Mórahalom, at Aranyszöm Community House, today at 3 p.m. with the title: local values.

Read more...

 
Rádió 88 – 2010.03.26.

A special, self-supporting institution presenting local products is being built in Mórahalom. Shops, which are expected to open in August will represent special Hungarian flavour.

Read more...

 
The homepage of City of Mórahalom – 2009.09.28.

Kenyérváró Institution, – which is intended to foster eco-friendly lifestyle – gives place for the producers of the Homokhát sub-region. The 210-million-investment will be ready in March, 2011.

Read more...

 
Gazdakör – 2009.09.26.

A Fenntartható Fejlődés Háza épül Mórahalmon

A kistérség helyi termelői által előállított termékeknek biztosít majd nagyobb teret a környezettudatos életmód közvetítését szolgáló, mórahalmi Fenntartható Fejlődés Háza; a 210 millió forintos beruházás 2011 márciusára készül el - hangzott el a projekt alapkőletételén.

Bővebben...

 
Délmagyarország – 2009.09.26.

Alapkőletétel Mórahalmon

Mórahalom - A kistérség helyi termelői által előállított termékeknek biztosít majd nagyobb teret a környezettudatos életmód közvetítését szolgáló mórahalmi Fenntartható Fejlődés Háza, amelynek alapkövét tegnap tették le.

Bővebben...

 
Index – 2009.09.25.

Épül a Fenntartható Fejlődés Háza Mórahalmon

A kistérség helyi termelői által előállított termékeknek biztosít majd nagyobb teret a környezettudatos életmód közvetítését szolgáló, mórahalmi Fenntartható Fejlődés Háza; a 210 millió forintos beruházás 2011 márciusára készül el,hangzott el a projekt alapkőletételén.

Bővebben...

 
Magyar Nemzet Online – 2009.09.25.

A fenntartható fejlődés háza épül Mórahalmon

A kistérség helyi termelői által előállított termékeknek biztosít majd nagyobb teret a környezettudatos életmód közvetítését szolgáló, mórahalmi Fenntartható Fejlődés Háza; a 210 millió forintos beruházás 2011 márciusára készül el – hangzott el a projekt alapkőletételén.

Bővebben...

 
Rádió 7, Promenád – 2009.09.23.

Fenntartható Fejlődés Háza épül Mórahalmon

A kistérség helyi termelői által előállított termékeknek biztosít majd nagyobb teret a környezettudatos életmód közvetítését szolgáló, mórahalmi Fenntartható Fejlődés Háza.

Bővebben...